Skogens guld/ Rosario


Cardstock: Bazzil vitt, brunt
Papper: Prima:  Prima Angelique Cherub, Angelique Heavenlies
Dekoration:  Fluid Chalk Brown,  White Felt ribbon cards
Text: quickutzSwirl har jag klipp ut själv och lagt på Glossy Accent (Ranger) och byggt upp med Häftkuddar 2mm höga


Har du några frågor eller funderingar om det jag skapat, maila oss på designteam@pappochscrap.se

/Rosario

Vinnaren i snabbtävlingen!!

Nu har jag bett min mormor säga en siffra mellan 1-44 (eftersom ni var 44 stycken som lämnat kommentar till inlägget nedan) och hon sa nummer 33. Den av er, som har vunnit ett kit värt 100 kr är.........................................................Ann-Christin!!!

Grattis!! Maila din adress till Rosario, så skickar hon din vinst. carlson@rosario.se

/ Petra

GästDesigner Marie Glader, del 2 / Petra

Återigen har jag nöjet att visa upp alster som Marie Glader skapat för oss på Papp & Scrap. Hon skapade sån otrolig mängd med sitt kit, så detta är andra gången jag visar upp hennes alster. En LO (+ närbild) och 3 kort blir det den här gången. Passa på att njuta!
Cardstock: Bazzil
Papper: Cloud 9 Design, Ben's Summit - Open Sky, Natures Beauty och Off the Beaten Path 
Dekoration: Pärlfloss, Clear Stamp, Metall-blommor, Gnuggisar, Blommor och Fluid Chalk
Text: Dymo

Tack Marie, återigen, för att du varit med och förgyllt vår blogg!!

Har du några frågor om det Marie skapat, maila oss på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

Demo - Använda vinyl och foam / Petra

Det finns ju en mängd vinyl och foam-alfabet att köpa och även dekorationer och jag ÄLSKAR dem alla!! Jag är helt galen i foam och vinyl. Som tur är kan Du och jag även göra egna bokstäver och dekorationer!! Allt du behöver är en stansmaskin, några dies, foam och/eller vinyl.

Stansmaskinen som jag äger är en QK Revolution.Foam kan du köpa i A3-ark, både självhäftande och inte. Foamen som jag har är just självhäftande. Vinylen jag har använt mig av är gjord för QK Silhouette och är även den självhäftande.

  

Allt du sen behöver är dies, vilka som helst, de som du gillar. Här har jag först använt mig av QK CookieCutter cirklar.

 Fjärilarna nere i högra hörnet är stansade i foam.Vinylen använder du på samma sätt. På denna LO har jag använt QK Blossom Grande-alfabetet som jag dessutom (vilket inte syns så tydligt) har satt 3D-lack på.Här vill jag också visa att det går att embossa både vinylen och foamen. Tänkt dock på att foamen är mjuk, vilket innebär att det inte blir någon upphöjning, utan det blir bara märken av embossingen.
Här har jag använt mig av en Cuttlebug Disney Magestic Crown för att embossa (ja, den funkar i Revan, om du har en jättetunn platta :D ).Var inte rädd att våga testa!! Det finns inga (eller inte många i alla fall) gränser för vad du kan använda din foam och vinyl till. Testa, testa, testa. På detta sätt kan du skapa dina egna dekorationer i dina egna färger, utan att "alla andra" har samma sak.


Lycka till! Har du själv gjort spännade dekorationer i foam eller vinyl? Lämna gärna en kommentar med en länk för att dela med dig av din kunskap!


För eventuella frågor om denna demo, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Petra


Min andra LO + TÄVLING / Petra

Säger redan nu, att nederst i detta inlägg är det ett tävlingstillfälle!

Just detta tema, HÖST/MAT har varit lite besvärligt för mig, eftersom jag så sällan fotar den typen av foton. Det innebär att detta foto, som jag använt till denna LO, är lite ospontant..... Gjort som en symbol för något annat. Tillsammans med de fantastiska Kaiser pappren och overlayen, känner jag dock att jag är extremt nöjd med resultatet. Ibland kan man till och med förvåna sig själv.Här följer en närbild på min dolda journaling.Cardstock: Bazzil
Papper: Kaiser Hideaway Sanctuary och Kaiser Hideaway Haven
Dekoration: Hambly Overlay, Brads med Blingstenar, Sammetsband, Magnetlås
Text: QK Journal Grande och QK Studio Classic

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.seTÄVLING!!!!
Om du lämnar en kommentar till detta inlägg, får du automatiskt en lott till den dragning vi gör om en vecka.
Sista dag att lämna en kommentar är den 27 oktober.

Det kommer att bli en vinnare, som vinner ett kit värt 100 kr!!

/ Petra

Recept-layout med Kaiserpapper/Maria

Jag älskar soppa och hösten är perfekt för sådan mat. Efter lek och bus ute i skogen är det inget som värmer så gott som en ångande tallrik soppa!Jag har tänkt mig scrappa en hel hög av mina favoritrecept, dels för att ha dem samlade, dels för att jag tror det kan vara kul att titta på om hundra år.

Min favoritsoppa är gulaschsoppa och det var härligt att scrappa receptet med de härliga Kaiserpapperna. I månadens DT-kit fanns underbara trancperacy-ramar från K&Company, jag blev helt förälskad i dem. Här har jag klippt i sär ramen för att den inte skulle täcka delar av fotot och jag tyckte det blev ett läckert resultat. Jag har sytt en ram runt layouten med röd tråd och sedan plockat upp det röda i dymoremsan som utgör receptrubriken.Eftersom soppan är så himla god så bjuder jag på receptet också - prova! Den är underbar och går jättebra att frysa också.
Cardstock: Bazzill Twinkle
Mönstrat papper: Kaiser Esperance Ocean Tide
Dekorationer: K&Company Blue Awing Decorative acetate frames, blomma från YouDo (slut i butiken pga rean), brads small silver American Crafts, fluid chalk Creamy brown (slut i butiken pga rean men jag rekommenderar Dark brown, en favorit)
Övrigt: Rubrik stansad med QK Studio Classic, dymo, sytråd/symaskin och zigwriter

Om du har frågor kring min layout eller något annat får du gärna maila mig på designteam@pappochscrap.se.  

/Maria


Vinnarna i skisstävlingen oktober / Petra

Tack alla, för era fantastiska bidrag. Lite oense var vi i jurryn, men det ledde ändå fram till ett resultat. Vinnaren i skisstävlingen för oktober med tema höst, blev.............................................Hanna P!!!!! Grattis!
2:a kom Eyovine
3:a kom Cattis
 
Grattis till er alla tre, tjejer. Maila Rosario era adresser, så kommer era priser på posten: carlson@rosario.se

/ Petra

Höst promenad / RosarioCardstock: Bazzil vitt
Papper: Prima: Prima Angelique Angel BreathePrima Angelique Angel Kisses  Prima Angelique Cherub,
Dekoration:  Fluid Chalk Brown,  Crystal Brads circle clearOblekt spets bumull och ZickZack band
Text: Data utskrift

Har du några frågor eller funderingar om det jag skapat, maila oss på designteam@pappochscrap.se

/Rosario

GästDT: Marie Glader / Petra

Vi ber att få presentera månadens gäst DT: Marie Glader, som den här månaden har fått skapa härlig inspiration till oss andra med temat HÖST.
Marie har skapat en hel hög med både LO's och kort, så jag kommer att visa upp hennes alster vid 2 tillfällen. Nästa gång blir i slutet av månaden.
Cardstock: Bazzil
Papper: Cloud9design, Ben's summit: Painted Dessert, Open Sky, Natures Beauty och Off the Beaten Path
Dekoration: Clearstamps, Brads från YouDo, Fluid Chalk Creamy Brown, Pärlfloss, Prima blommor, Guld RubOns och ZickZack band
Text: QK Mini Calvin och dymo

Tack snälla Marie för att du förgyllt vår blogg lite!

Har du några frågor eller funderingar om det Marie skapat, maila oss på designteam@pappochscrap.se

/ Petra


Minidemo - sy på din layout/Maria

Att sy på sina layouter är enkelt och blir jättesnyggt. Har man symaskin kan man använda den så klart (men använd en separat nål när du syr i papper) men det går lika bra att sy för hand. Jag var ingen stjärna i slöjden men syr ofta på mina scrapsidor ändå.
Här är lite olika förslag på vad man kan göra:

På mina två första layouter har jag sytt ramar längs kanterna. På den vänstra har jag sytt för hand med garn och på den högra med zigzag-sömn på maskinen. När jag ska sy ritar jag alltid tunt med blyerts först så blir det lättare att få det rakt. När jag syr för hand sticker jag dessutom hål med en nål längs mina blyertsstreck innan jag börjar sy, då blir det jämnt mellan stygnen och man kan sy framför tvn eller när man sitter och pratar med någon.
Jag tycker ramar kring layouten är ett effektfullt sätt att hålla ihop sin sida.

På nästa sida har jag gjort en annan variant av ram, bara hållt i hop sidan genom handsydda klamrar liksom. Jag har använt svart garn.
Man kan så klart sy fast saker på sin layout också. Papper, foton och dekorationer, det mesta blir jättesnyggt att sy fast. Här har jag sytt fast rubriken som är gjord av thickers med maskinsydd söm i en avvikande färg som verkligen syns. Jag tycker det ger ett lekfullt och lite slarvigt intryck. När jag ska sy längs dekorationer, papper eller bilder sätter jag först fast dem med lite fotofix eller lim så att de inte glider runt när jag syr.

På den här layouten har jag broderat min rubrik. Jag ritade av chipboardsbokstäver med blyerts, förtryckte hål med jämna mellanrum med en kraftig nål, suddade blyertsstrecken och sydde med garn. När jag fäst blomman ritade jag swirls med blyerts och gjorde likadant med brunt garn och hade tänkt vara färdig med det men eftersom det såg tomt ut i övre vänstra hörnet fick det bli en broderad klammer där också.
Slutligen kan man sy egna dekorationer. Här har jag gjort en blomma av papper, tyll och en knapp. Jag har först sytt rynkor på en smal remsa tyll och sedan sytt fast den vid papperscirkeln. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan sy för något inom pappershobbyn. Kanske skulle man kunna sy konturerna av ett stämpelmotiv? Brodera mönster på ett papper? Prova, det är både lätt och kul!Om du har frågor om min minidemo får du gärna maila mig på designteam@pappochscrap.se .

/Maria

Primörer och Kaiser-papper / Petra

Fick ett underbart kit den här månaden med härliga papper från Kaiser Craft! Färgsättningen på dessa papper är helt underbar och passar väldigt fint ihop med hösttemat.
Som synes har jag siktat in mig på matdelen av detta HÖSTIGA BILDER, MAT OCH DRYCK-tema.

Jag vill på förhand be om ursäkt för att inte allt av det som jag har med på LO'n finns i butiken. Detta pga den pågående rean, som gör att mycket utav det jag visar upp redan är slutsålt. Ni får ta det som ren inspiration istället.Cardstock: Bazzil, grön (fast ser grå ut på bild, ber om ursäkt för det)
Papper: Kaiser Craft (Det finns andra papper i samma serie som är underbara! Se här: 1, 2, 3, 4, 5 och 6)
Dekoration: Sammetsband Grönt, Making Memories Crystal Brads och Basic Grey Gnuggisar
Text: QK Studio Classic, stansat i White Silhouette Adhesive Vinyl Brown

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

Månadstävling oktober / Petra

Tävlingen i oktober kommer att vara en skiss-tävling. Det råder fri tolkning av skissen, men jag tycker ändå att man bör kunna känna att den stått som förlaga. Till detta skulle vi vilja att ni skapar med temat HÖST i sinnet.
Tävlingen riktar sig både till kortmakare och till scrappare.När du är klar med ditt bidrag, lägger du ut det i din blogg. Därefter måste du lämna en kommentar till detta inlägg, med en direktlänk till ditt tävlingsbidrag.Om du inte har någon blogg mailar du mig ditt bidrag till tavling@pappochscrap.se.
Efterhand som bidragen kommer in, lägger jag ut dem i vårt tävlingsgalleri.

Senast den 15 oktober måste vi ha ditt bidrag.

1:a pris är ett kit till ett värde av 200 kr

2:a pris är ett kit till ett värde av 100 kr

3:e pris är ett kit till ett värde av 50 kr


Vinnarna utses av Rosario och designteamet.

Lycka till och välkommen med ditt bidrag!
/ Petra


Höstiga bilder, mat & dryck med Kaiserpapper /Maria

Välkomna in i oktober och till månadens tema här på bloggen: Höstiga bilder, mat och dryck!.

Jag har fått ett underbart kit med papper från det australiska märket Kaiser och wow vilka papper!
Sen blev jag så ivrig då jag fotograferade det jag mest förknippar med ordet höst - en kopp varm choklad - för världen utanför fönstret riktigt sprakade i höstens alla färger och speciella ljus. Det fick bli ett fotocollage i photoshop för att få med alla bilder jag tyckte om (jag återkommer gärna med en beskrivning om hur man gör dessa collage om ni är intresserade?) och med så många bilder fick det bli en sparsamt dekorerad sida. Jag har använt rubons och fluid chalk för att förstärka känlan och det lilla, nätta chipboardalfabetet från Heidi Swapp var perfekt i storlek  för rubriken. När jag målat det med röd-orange akrylfärg smälte det fint in i hösttemat.
Min journaling är delvis skriven på fotot, delvis på cardstocken under collaget.Cardstock: Bazzil Raw silk Tweed
Möntrat papper: Kaiser Elegance Victoria
Dekorationer: Chipboard alfabet Heidi swap Center of attention, Akrylfärg, Rub ons från Basic Grey, fluid chalk Yellow Ocre och Creamy Brown.
Övrigt: Svart penna - Zig writer, vit penna - Pentel Hybrid

Om du har frågor kring min layout eller något annat får du gärna maila mig på designteam@pappochscrap.se .

/Maria

RSS 2.0