Erbjudande!!!


Ni har väll inte missat att:

Varje dag läggs upp en ny erbjudande....kolla in i shoppen...

Jag har scraplift Ullis!!! / Rosario

Den här är Ullis LOoch här kommer mitt


Grodorna fick jag för länge sen kommer från någon papper men vet inte vilken.

Mönstrade papper Prima Tea And Silk Nijo
journaling kommer från Super-Fabulous Journaling Notepad in a Box

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Rosario
Papp & Scrap till Linköping

Den 13-14 september är Papp & Scrap i Linköping. Då är det vi (för jag är en av dem) i LinköpingScrap som håller i en stor scrapträff. Det blir över 50 sittande och scrappande gäster varje dag. Är du intresserad av att komma dit och handla? "Allmänheten" är nämligen välkomna att komma dit och shoppa, inspireras, ställa frågor osv. 

Ta chansen att kolla in Papp & Scrap live!!

För mer information, se hemsidan.  

/ Petra

Gäst DT - Ulrika

Vi har ännu en gästdesigner att presentera i augusti månad och det är Ulrika Martinsson! Hon har fått skapa utifrån vårt tema för månaden: ATT LIFTA NÅGON och fått till 3 fantastiska LO'sar!
Texten nedan är Ulrikas egna ord:

Här kommer min första GästDT LO. 
Redan innan jag fick veta att månadens tema var "lift" så hade jag bestämt mig för att lifta den här fina LOn "fika pauz" av Caroline - så det var bara att sätta igång med uppdraget :)....och så här blev min LO "I Spy" . Jag har inspirerats av många saker; använt två mönstrade papper, flera knappar, blomma, band, vågformen runt Carolines foto satt jag runt min titel istället. Också har väl min journaling halkat ner lite - men jag utgick hela tiden ganska så mycket från "fika pauz". Fotot föreställer min coola lilla kille på semester i Florida. Jag gillar hur mamma (jag) och storasyster reflekteras i solglasögonen.Cardstock: Bazzil Canvas Stormy
Papper: 7gypsies Nottinghill - Portobello och Kensington
Dekoration: Bazzil Flowers Gerbera French Vanilla, Thickers-Accent White, Journalers notebookEveryday Scroll TransperacyBling i mönsterMiniricrac ljusblå och blandade knappar
Text: QK Metro alfabetDenna gång har jag valt den här busiga roliga LOn av Maria (Miao)Och så här blev min LO som föreställer min familj på badsemester. Här har jag inspirerats av titeln, av att inte ha några dekorationer och av att använda flera mindre bitar av mönstrat papper - fast jag ändrade till runda bitar och när jag väl hade satt dit ramen runt om så kunde jag inte sluta utan fortsatte enda in på kortet. Så även om jag började med "vi är häxor" så blev slutresultatet ganska annorlunda.Cardstock:
Papper:
7gypsies - PortobelloKensington ValeLadbroke
Dekoration: chalk chestnut roa
Text: stämplad med akrylfärg manillaDet har varit jätte roligt att få vara med och väldigt givande att få arbeta med underbara papper från 7gypsies - tänk jag som nästa aldrig gjort en LO i blått förut blev verkligen stormförtjust i dessa papper. När jag skulle börja uppdraget som Gäst DT hade jag tänkt göra två LOs så jag hade inte frågat någon mer scrappare om det var ok att lifta henne/honom - därför valde jag helt enkelt att lifta mig själv. Eftersom jag hade massa spillbitar kvar valde jag denna LO; DLRP...men att lifta sig själv var svårt så det blev nästan ett CASE (Copy And Steel Everything).....Cardstock:
Papper:
7Gypsies Nottinghill - KensingtonPortobelloValeLadbroke
Dekoration: Knapp och  Bling blommor
Text: Titeln är stämpladTack, snälla Ulrika för din inspirationskälla! Härligt att få ha haft dig som gästdesigner.

/ Petra

Minidemo Eksuccess hörnstans och annat


Det är dom här verktygen jag har använt för att göra mina egna ramar. 

Först använder jag en passare för att bestämma hur stort min ram ska vara.Sedan klipper jag ut den och stansar runt den med den hörstans som jag vill ha.

Här har jag använd 2 olika storlekar.När man går runt med stansen ska man se till att man ser den tidigare rundningen så att det blir jämnt.Nu har jag gått runt hela min ram med hörstanssarna och även gått runt med hålstansen.För att få ramen rund i mitten använde jag passaren igen och nu går jag runt med hörstansen.Nu är min ram klar, men det blev en minde bit kvar så jag ritar och sedan klipper jag bort det med saxen.Man ser inte så mycket var jag klipt.Man kan göra fyrkantiga eller den formen du vill ha, och varjera dina stansar hur du vill.När man får sina stansar, så sitter det en platsbit runt stansen som funkar bra när man ska ha en hörn, men om man vill kunna gå runt på ett papper måste den biten bort.

Hälsningar
RosarioErbjudande


Kommer från idag att då o då lägga upp olika erbjudanden som kanske är ute korta stunder, där först till kvarn gäller. Missa inte det....

Välkommen!!


Gäst DT - Marita

Vi har två stycken gästdesigners i augusti månad och jag tänker presentera den första för er nu. Det är Marita /Tussemaja.
Hon har skapat två underbara LO's på temat LIFTA NÅGON och dessutom två kort. Nedan följer hennes bilder.

Liftat efter en LO som heter "Stark Tacksam" som är skapad av Marie/"Med Mina Händer".Här kommer Maritas version:

Cardstock: Bazzill - Custom White (fotomatta) och Places We Love Misty
Papper: 7gypsies - Victoria
Dekoration: American Crafts Thickers Accents White, Knapp, Bling och Blomma

Från eget förråd:
Penna - Zig Vellum Writer - Pure Brown
Chalk - Dark Brown, Dark Moss och Chestnut RoanNästa LO har Marita skapat efter en LO som Ewonne gjort. Först kommer Ewonnes orginal.  Här kommer Maritas tolkning:

Cardstock: Bazzill - Aloe Vera
Papper: 7gypsies - Elgin, Victoria och Westway
Dekoration: Transparency Swirl, Journalingruta, Knappar, RicRac-band, Blommor 

Från eget förråd:
Penna - Zig Vellum Writer - Pure Brown
Chalk - Dark Brown, Dark Moss och Chestnut Roan
HäftklammerDetta kort har Marita gjort efter en skiss: Becky Fleck / PageMaps - sept 2007Cardstock: Bazzil White
Papper: 7gypsies -  Westway
Dekoration: Blomma, Knappar, RicRac

Från eget förråd:
Chalk - Dark Brown
Stämpel - ReprintEfter en skiss från Becky Fleck / PageMaps - mars 2008Cardstock: Raw Silk - Missy
Papper: 7gypsies - Harrow och Westway
Dekoration: American Crafts Thickers Accents White, Knappar och RicRac sammets band

Från eget förråd:
Chalk - Dark Brown
Stämpel - Reprint och Penny Black??


Tack snälla Marita för att du har förgyllt vår blogg en stund!!

/ Petra

Album av bokstäver

Jag har tittat på dom supersnygga album där står LOVE, hmmm jag har gjort ett eget, med mina barns namn.Jag har gjort såhär, skrev ut bokstäverna i den storlek som kändes bra, i detta fall är höjden 12 cm och bredden blev 24 cm.

Jag klipper ut varje bokstav

Sedan ritar jag av den på chipboard,

Klipper ut och ser till att vänster sidan är längre.

Sedan mäter jag var nästa bokstav ska hamna och ritar av ända till "M:s" slut på vänster sida.
Och jag gör samma sak med alla bokstäver.

Nu är grunden för mitt album klar.


Sedan klär jag alla bokstäverna med mönstrade papper.

När jag har klätt alla sidor sätter jag ihop alla sidor med en Bind in allt.

Och resultatet blev såhärHoppas ni får kul med min demo. Om ni undrar någonting maila mig.
Hälsningar
Rosario

Välkommen!

Jag vill att vi hälsar Maria/Saawan välkommen till designteamet hos Papp & Scrap!!
Hon ska få chansen att komma igång och hon återkommer med en egen presentation i början på september. Det ska bli jättekul att se dig skapa, Maria!

Detta har hon skapat till DT-uttagningen (visst blir ni sugna på mer...!):Övriga bidrag finns att skåda i vårt galleri!! Länk finns längst upp till höger.

/ PetraMiniDemo: 3D-lack

Har ni upptäckt tjusningen med 3D-lack? Det är ett fantastiskt sätt att förhöja sina alster på och det är bara fantasin som sätter gränsen om vad man kan använda det på!!!

3D-lack är ett högt lack, lite trögflytande. Ju mer man använder, desto tjockare blir 3D-effekten. Tänk på att inte skaka flaskan, för då får du fullt med luftbubblor i lacken (om du inte vill just det så klart!).

Jag har använt en sort som heter Glossy Accents och det hörs på namnet (glansiga dekorationer) vad det är meningen att man ska ha det till.
Tänk på att det tar upp emot 1 timme för lacken att torka ordentligt!!Här ser ni först 4 olika typer av dekorationer: en knapp (matt yta), en silvrig chipboard, en obehandlad chipboard och en utstansad bokstav.Fyller på med 3D-lack, ett jämt lager över hela ytan.Så här blir det när det är klar: ett härligt glansigt resultat! På den helt obehandlade chipboarden har jag hält på lite torrt glitter, som fastnar ordentligt i lacken när den torkar.Eller varför inte prova det här: att måla en chipboard och sätta lite rub-ons på den + ett litet band och sen förhöja det hela genom att sätta 3D-lack över allt ihop!Här är ännu ett förslag: En nyckel gjord i chipboard som jag har målat, chalkat och limmat på bling-stenar på. Därefter förhöjer jag effekten genom att lägga 3D-lack över alltihop.Jag måste också säga att 3D-lackets effekter måste upplevas för att man verkligen ska kunna uppskatta det. Det syns dåligt på foton hur det blir.

Jag slår vad om att du har fler roliga idéer om hur man kan använda 3D-lack! Du får gärna dela med dig genom att lämna en kommentar till detta inlägg.

För eventuella frågor om min minidemo, maila på designteam@pappochscrap.se

/ PetraTar en liten pause!!

Nu har jag knappt fyra veckor kvar tills min efterlängtade bebis kommer!! Jag har valt att ta en liten pause på några månader från mitt uppdrag som DT! Så jag tackar för mig på ett tag och återkommer snart igen!

Kram på er alla!!!

/ UllisVINNARNA I TÄVLINGEN!!

Tack för alla fantastiska bidrag! Nu har vi röstat fram de tre främsta bidragen och det blev.......

På första plats kommer LENA med sin underbara lo! STORT GRATTIS!!På andra plats kommer Helena och tredjeplatsen kniper Jessica! Grattis till er båda!!!

Om ni mailar era adresser till carlson@rosario.se så skickar hon era vinster!

Kramar från UllisKolla in alla fina bidrag!!

Ni missar väl inte att kika in i vårat tävlingsgalleri! Vi har fått in helt underbara tolkningar av min lo! TACK alla som velat vara med! Vinnaren koras i morgon lördag!

Kramar från Ullis!Min andra LO för augusti

Återigen har det varit dags för mig att lifta någon och den här gången har jag valt en LO som Lilo har gjort. Jag fastnade främst för hennes sätt att lägga pappren i lager på lager och banden med häftklamrarna.Och här kommer min tolkning, skapade med underbara papper från K&Company.Cardstock: Bazzil, blå
Papper: K&Company Blue Awning Blue & Ivory Damask, Blue Swirl och Green Floral Damask
Dekorationer: Blommor, pärlfloss, journalingruta, knappar, nyckel i cardstock, rheinstenar, 3D-lack och häftklamrar
Text: American Craft Felt Stickers

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se/ Petra

Jag har liftat Carina!

Min nästa lift kommer här. Nu har jag valt en annan härlig scrappare nämligen Carina! Hos Carina hämtar jag mycket inspiration! Hon scrappar färgstarkt med mycket fina egengjorda ramar och dekorationer! Här är hennes kanonfina lo som jag liftat!


Här är min tolkning med härliga papper från Prima! Jag har inspirerats av texten, ramarna och upplägget. Jag har tagit upp färger från fotot och färglagt ramen med rosa och blå och har även ritat lite extra prickar här och var.


Mönstrat papper: Prima- Paintables papper Amaretto, Angelique heavenlies
Cardstock: vit, crinkle ljusblå
Dekorationer: Fjäril, Chipboard swirl, Liquid pearls, Pärlfloss, Promarker pennor, Akrylfärg, liten och stor retro flower.
Text: BK Licorice stick

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

Kram från Ullis
Minidemo - Album av papperspåsar/paperbagbooks
Jag har valt att göra mitt album i papperspåsar och med Bind in allt.
Påsarna är 16x23 cm och jag har vikt dom i mitten, chalkat och gjort hål med bind in allt.


Jag har tagit cardstock som grund, och jobbar på den.
När jag är nöjd med sidan sätter jag fast den på sidan. Den ska jag har som bakgrund och där ska jag jobba på sedan.


Sedan väljer jag framsidan och sätter fast.


När jag är nöjd med allt sätter jag ihop allt.Nu är jag klar med mitt album, som jag ännu inte vet vad jag ska ha till.

Här här det ett annat album fast helt färgdigt med ordspråk.
I det här albumet har jag använt mönstrade papper och jobbat direkt på den och satt fast den i mitt album,
sedan har jag knytit en massa band i spiralen.
När man satt ihop sitt album så finns fickorna kvar, där har jag satt in tags med band.

Hoppas ni får nytta och nöje av min demo, undrar ni någonting maila mig.
RosarioHöstens kurser

Nu har jag satt ihop en schema över kurserna under hösten...kolla igenom och bestämt er snabb dom har förmågan att ta slut fort...
kolla här http://pappochscrap.blogg.se/kurser

Demo att färglägga med Distresser!Det finns många olika tekniker att färglägga stämpelmotiv med! Min favorit är Distresser. De är roliga att måla med och har starkt pigment! De är dessutom väldigt dryga. Så här gör jag när jag använder dem!Detta behöver du: bra penslar i olika storlekar, vatten, papperstallrik och/eller färgpallett, motiv uppstämplat med vattenfast dyna, Distresser och papper att kladda på och torka av med.Lägg en droppe färg i de små hålen. Jag har märkt mina så jag tar rätt färg. Lägg några droppar vatten i mitten, doppa penseln i Tattered rose till ansiktet.Måla med ganska ljus färg första varvet. Ta en stor pensel så färgen räcker till hela ansiktet, annars kan det bli flammigt. Det är lättare att bygga på än att ta bort färg!Nästa steg är att skapa skuggor. Jag tar ny färg med lite mera pigmnet i nu och lägger en skugga längs med kinden.Nu får du vara lite snabb. Doppa penseln i rent vatten. Torka av så den inte är blöt och gnugga ut konturerna. Det är en smaksak hur mjuka skuggor man vill ha.Här har jag skuggat på båda sidorna av ansiktet. Nu jobbar du vidare med resten av motivet på samma sätt. Försök tänka hur ljuset faller och var skuggor bildas!

.

Så här ser mitt färdiga motiv ut. Jag avslutar alltid med att lägga "blänk" med vit penna, torrchalk på kinderna och en ljusgrå skugga runt hela motivet! Lycka till!

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

Kram från Ullis

Jag har liftat Ewonne!Denna månad är det ju tema liftning. Det är ett perfekt sätt att bli inspirerad på! Man kan lifta bara lite, någon färg, text eller upplägg. Sedan kan man lifta rubbet då kallas det CASE, copy and steel everything. Detta brukar jag dock aldrig göra själv. Oftast inspireras jag av en lo och gör den till min egen.
Jag har här valt att lifta Ewonne! Ewonne är en fantastisk scrappare och en stor inspirations källa för mig! Här är hennes vackra lo om sin dotter!


Och här kommer min tolkning med vackra papper från Prima! Upplägg, foto, pappersplacering och dekorationer på ungefär samma ställen. Denna handlar även den om en liten tjej, jag!


Mönstrat papper: Prima- Angelique Angel breathe, Angelique angel kisses, Angelique cherub
Cardstock: brun, ljusgrön
Dekorationer: nyckel, fjäril, BK löv, BK blomma, BK swirl, pärlfloss, stickles, chalk, lacing brads

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

Kram från Ullis

Augustis tävling! Lifta min lo!Vi har ju "lift" tema denna månad och månadens tävling följer temat! Jag vill att ni liftar min lo"en liten älva" som är en av mina favorit lo´s! Ni liftar vad ni vill ifrån den, färger, upplägg, titel osv. eller gör en CASE (copy and steel everything)  lo av den helt, ni väljer! Ni kan göra ett kort eller en lo!När du är klar med ditt bidrag, lägger du ut det i din blogg. Därefter måste du lämna en kommentar till detta inlägg, med en direktlänk till ditt tävlingsbidrag.Om du inte har någon blogg mailar du mig ditt bidrag till tavling@pappochscrap.se. Under tiden som tävlingen pågår kommer jag att med jämna mellanrum lägga upp era bidrag i Papp och Scraps tävlingsblogg.


Tävlingen pågår till och med  den 14 augusti.

  

1:a pris är ett kit till ett värde av 200 kr

2:a pris är ett kit till ett värde av 100 kr

3:e pris är ett kit till ett värde av 50 kr


Vinnarna utses av Rosario och designteamet.

  

Varmt välkommen med DITT bidrag

Kramar från Ullis


Månadens tema: LIFTNu börjar semestertiderna gå mot sitt slut och vi i designteamet har fått en välförtjänt vila. Denna månaden är det bara jag och Ullis här, eftersom Lisa tyvärr lämnat teamet. Men, vi ska göra vårt allra bästa för att fylla bloggen lika mycket som vanligt!
Temat för den här månaden är att LIFTA NÅGON DU INSPIRERAS AV. För mig var det inte lätt, eftersom jag inte har någon speciell "idol" inom scrapvärlden. Jag är allätare och finner inspiration i alla möjliga konstelationer och bland olika människor. Men, efter lite letande hittade jag mitt första "liftoffer" som blir LINA.

Här kommer Linas orginal:Här kommer min tolkning:

 där är även blått i underkant, försvunnit i scanningen.

Cardstock: Bazzil, blå
Papper: K&Company Blue Awning Flowers & Butterfly och Blue Awning Blue Swirl
Dekoration: Knappar, Fjäril, Trollslända, Fluid Chalk och Journalingblad
Text: QK Maddie Anne Classic, dymo och klistermärken

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

Papp och Scrap söker en ny DT-medlem!!Vi söker Dig

, med en stark vilja att inspirera andra, för att ingå i vårt designteam. Vi söker endast en ny DT-medlem, som förbinder sig att vara med i minst 6 månader. Dessutom kommer vi att behöva en vikarie i minst 2 månader eftersom Ullis ska föda barn när som helst.

Förutom detta, om Du inte blir fast DT eller vikarie, kan möjligheten finnas att vi erbjuder Dig en gästdesign-månad framöver.


Det är Rosario och jag (Petra) som utser vinnaren.


Vi söker efter dig som är scrappare och som DT-medlem förbinder du dig till att:
* Skapa minst två LO/ månad.
* Hjälpa till och hålla i tävlingar på bloggen.
* Hålla i en minidemonstration varje månad.

* Bidra med en skiss...ibland
* Något altered projekt om tiden finns?
* Helt enkelt inspirera andra med dina alster och hjälpa till att skapa en levande blogg!


För att ansöka om din plats i designteamet vill vi att du gör följande saker:
* Lifta Petra's layout (se nedan)
* Gör 1 layout där du använder dig av minst tre tekniker.
* Förutom de två layouterna ovan så skicka även en valfri layout som du är mest nöjd med. Berätta varför!
* Gör en kort presentation av dig själv och varför du skulle passa som DT hos oss!

* I presentationen vill vi att du svarar på två frågor: Vad tror du är "kicken"/tjusningen/fördelen med att vara
DT? Vad är designerns roll?
* Har du en blogg, galleri eller hemsida skicka en länk till den!
Bidragen ska vara nya och inte publicerade/visade någonstans innan (utom det bidraget som du är mest nöjd med). Maila layouten med lägre upplösning, men kontrollera att allt viktigt går att se och att texten kan läsas. Lämplig bildstorlek 600x600 pixlar, max 100 dpi. Filstorleken ska vara mindre än 1,0 MB. Allt kommer att läggas ut i bloggen men kommer inte att synas förrän tävlingen är slut.

Ansökan mailas till: designteam@pappochscrap.se
Ansökan ska vara inne senast den 15 augusti.

Lycka till! / Petra


RSS 2.0