30% på allt!!!


Rea på allt i butiken inga undantag....jag bekräftar så allt finns inne och slutsumman.

Så passa på nu 30% på allt.

Rosario

Vinnaren i snabbtävlingen / Petra

Efter att ha tagi äldsta dottern till hjälp, har jag nu genom utlottning fått fram den av er som vunnit snabbtävlingen. Vinnaren är...........................................................................

LAISAN!! Grattis så mycket!!! Maila din adress till Rosario, så skickar hon ditt pris. carlson@rosario.se

Tack alla, för era fantastiska tankar och idéer, de kommer verkligen att hjälpa oss i arbetet med bloggen framöver.

Glöm nu inte att det snart är en ny månad. Den 1:a oktober presenterar vi både ett nytt tema och en ny tävlingen, som jag lovar blir en skiss den här gången. Välkomna då.

/ Petra

Gästdesigner i september! / Petra

Jag vill gärna presentera gästdesignern i september månad och det är Evelina!! Hon har också fått följa månadens tema, ATT SCRAPPA UTAN FOTON/STÄMPLAT MOTIV, vilket hon beskriver som en riktig utmaning för henne. Trots det har hon fått ihop 2 LO's och 2 kort, som jag med glädje nu visar upp för er.
Texten om det hon skapat är Evelinas egna.

LO1:
Den här LO'n handlar om mina resor till Luleå där min vän bor. Jag har tänkt scrappa med tågbiljetten och fick chansen nu!
Jag ritade ett eget motiv och färglade det och det mönstrade pappret med promarkers. Sen använde jag dabber (citrus) för att stämpla med bubbelplast och få färg runt kanterna på overlayen. Jag använder svart chalk för att chalka kanter.Papper:
Prima Paintables - Sweethearts
Dekoration: Hambly Overlay, SpetsÄnglavingar och FjärilarLo2:
Jag fick ett fint vykort av min mamma som jag valde att använda till den här LO'n och sen hittade jag gamla vintagebilder med katter på. Fågelbården köpte jag på loppis och är en tapet.
Jag använde dark brown chalk för att chalka blommor, blad och band för att slita till det hela lite.Cardstock: Bazzil
Papper: Hambly Vintage Plaid, Prima Whisper 5 Secrets (fram och baksida)
Dekoration: Blommor, Blad, Brads, Pärlfloss, Band grön, Band ljus brun, Spets, Label Holder, Rheinstenar


Kort1:
Även till blommorna och bladen här, samt kanten på pappret använde jag dark brown fluid chalk för att skita ner dem lite.
Jag ville få lite djup i texten så jag highlightade med vit penna och skuggade med grå promarker.Cardstock: Bazzil
Papper: Prima Whisper 5 Secrets, Prima Whisper 1 Flutter, Hambly Vintage Plaid
Dekoration: Blommor, Blad, Brad, Rheinstenar och Band


Kort2:
Jag ville hålla det enkelt på det här kortet med få dekorationer. Jag chalkade återigen blad, band och papper med dark brown och för att få ett fint glitter så sprayade jag med kopparfärgad perfect pearl på cardstocken.Cardstock: Bazzil
Papper: Prima Whisper 5 Secrets (fram och baksida)
Dekoration: Blad, Spets och Rheinstenar


Tack, snälla Evelina, för att du varit med och förgyllt vår blogg!!

Har du några funderingar kring det Evelina skapat, maila oss på: designteam@pappochscrap.se
 
/ Petra

Min frånvaro beror på....

Efter många vändor till sjukhuset är det konstaterad att jag har en lever infektion som heter cytomegalovirus, jag har varit sängliggande och är det fortfarande tidsvis, är mycket trött och fortfarande svullen i kroppen vilket gör att jag har mindre rörlighet men jag är bättre nu och hoppas kunna börja jobba smått i slutet av veckan. Hoppas ni har överseende med detta och allt som tagit sådant tid.

Rosario

En dag med Creative Imaginations/Maria

Här kommer lite mer som jag skapat på månadens tema, att scrappa/göra kort utan foton/motivstämplar.

Först en layout om en alldeles vanlig dag under min föräldraledighet. Jag har gjort sådana här layouter tidigare, om mig själv och med foton men den här gången fick den handla om sonens dag. Eftersom jag inte använde något foto valde jag att göra layouten i storlek 6x12 tum och de härliga, dubbelsidiga papperna från Creative Imaginations var så läckra och enkla att matcha att det gick som en dans. Jag gillar verkligen kontrasten mellan det skira kakservettshjärtat och de tuffare dymoremsorna (ja, jag och Petra tänkte lika med journalingen den här gången)! Att kakservetten stick upp utanför pappret gillar jag, jag har ofta element som sticker ut från mina sidor. Är det i överkant sticker de ju enkelt upp ur plastfickan och är det på sidan gör jag bara hål i plastfickan där det behövs helt enkelt.

Sådana här layouter kan kännas lite tråkiga och enkla men tänk så intressant det kommer att vara för dina barnbarnsbarn att se hur en vanlig dag för en fyraåring såg ut år 2008! Jag har skrivit lite om sonens ålder och annat relevant på baksidan av layouten (det gör jag ofta för att få med mitt vem, var och när).Papperna var så snygg och mysiga att jag fick till ett kort av bara farten också. Jag gör inte mycket kort men när jag gör det föredrar jag att göra baskort så att säga och sedan lägga till eventuell text när jag ska använda det. Det är enklet att skriva Grattis, hej eller Älskar dig med QK eller bokstavstickers den dagen jag vet vem jag ska ge kortet till.
Jag fäste bara kakservetten i mitten eftersom jag gillar när det finns lösa detaljer som ger liv åt det man skapat.
Både på kortet och layouten har jag använt de söta plastberlockerna med metallook och eftersom jag inte ville hänga dem i den lilla hängöglan utan limmade dem direkt på pappret knipsade jag enkelt bort öglan med en liten tång.


Cardstock: Bazzill Fourz Safari
Papper: Creative imaginations Lucky - Paper blue dot, Lucky Paper bold stripe
Dekorationer:  organzaband, bokstavsstämplar från Artemio, fluid chalk, Prima ribbon, Bag-o-buttons clear , kakservetter  , plastberlock , plastringar , blomma från YouDo
Övrigt: Quickutz och dymo

Har du några frågor om layouten är du välkommen att maila mig på designteam@pappochscrap.se

/Maria

Snabbtävling

Om du lämnar en kommentar till detta inlägg och samtidigt gärna ger förslag på någonting som du skulle vilja se här i bloggen (kanske en demo eller något annat), så blir du automatiskt med i vår utlottning. Att lämna förslag är inte ett krav, men det skulle hjälpa oss i vårt fortsatta arbete med bloggen.

En vinnare får ett kit värt 100 kr, efter lottdragning.  

Senast 27 september måste du ha lämnat en kommentar.

Hoppas på många härliga förslag! / Petra


Årstidshjul med härliga 7 Gypsies papper / Petra

Återigen har jag skapat till temat SCRAPPA UTAN FOTON. Jag fick fundera länge innan jag kom på vad jag skulle göra den här gången. Det har verkligen varit en utmaning för mig att scrappa utan foton, men en väldigt nyttig och trevlig sådan.
Jag valde att scrappa om de olika årstiderna och vad jag tänker på för ord till varje årstid.
De härliga pappren från 7 Gypsies passade perfekt för ändamålet och varje papper fick representera varsin årstid.Cardstock: Bazzil RawSilk Cashmere
Papper: 7 Gypsis NottingHill -- Westway, Victoria, Carlton och Westbourne
Dekoration: Blommor från YoDo, American Crafts Knappar, Prima Artful Leaves, Band, Stickles, Trollslända, Brads och Labelholder
Text: Handskrivet och dymo

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

Vinnare i spetembertävlingen!

Tack för alla fina bidrag till vår septembertävling - scrappa/skapa kort utan foto. Det har inte varit lätt att kora en vinnare men slutligen har vi genom röstning kommit fram till en segrare, nämligen...

....Emelie/Djsmurf som scrappat om sin nya skola på det här fina sättet!På andra plats kom Eyovine och på tredje Ellen. Grattis till er alla tre! Om ni mailar era adresser till Rosario på carlson@rosario.se så skickar hon era vinster.

Tack än en gång alla som deltog.

/Maria


Förseningar i butiken

Rosario ber mig hälsa alla att hon just nu är sjuk och därför kan det ta lite längre tid med beställningarna ni gör i butiken. Hon hoppas såklart att ni har överseende med detta. Hon hoppas också att hon ska vara på benen om ett par dagar igen.

/ Petra

Inskick till septembertävlingen avslutad

Nu är tiden ute för att skicka in till septembertävlingen - att skapa utan foto. Du kan se alla bidragen i vårt tävlingsgalleri .
Nu ska vi rösta och vinnarna meddelas här i bloggen i kväll.

/Maria

Scrapträff i Linköping - Vik egna kuvert / Petra

Jag ber om ursäkt för att det inte blev några bilder från söndagen, men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig.

Däremot, efter begäran från de som var på Rosarios demonstration i Linköping på söndagen, kommer här mallarna för att kunna vika sina egna kuvert.

/ Petra


Scrapträff i Linköping - dag 1 / Petra

VÄLKOMNA PÅ SCRAPTRÄFF I LINKÖPING!!
LinköpingScrap ordnar scrapträffar i Linköping 2 gånger om året och varje gång har Papp & Scrap varit en given butik på plats.

Här kommer några bilder från dagen i Papp & Scrap butiken.

Sist ser vi Rosario själv, som glatt tar betalt av en kund.

Scrapträffar är ett ypperligt tillfälle att träffa människor man endast känner via nätet, ett ypperligt tillfälle att få igång inspirationen på, ställa alla frågor man vill ha svar på osv.
Ur butiks synpunkt är det HELT FANTASTISKT att få gå runt och känna på alla saker live, titta på dem, se hur färgerna ser ut i verkligeheten osv.

Förhoppningsvis kommer det lite nya bilder imorgon. Se oss igen då!

För frågor kring hur det är på scrapträff, maila mig på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

MiniDemo - Artemio bokstavsstämplar/ Maria

Jag älskar mina små bokstavsstämplar från Artemio och använder dem på nästan varenda layout! Stämplarna finns i tre varianter; versaler, gemener och siffror och jag lovar att du kommer kunna hitta sååå många olika sätt att använda dem på. Jag har de båda seten med bokstäver.Stämplarna är ca 1x1 cm och monterade på höga trästavar. Det går snabbt att se och ta rätt stämpel i asken och eftersom själva stämpeln är fyrkantig är det lätt att sätta den rakt på pappret (speciellt om man drar en tunn blyertslinje först där man vill ha bokstäverna) men å andra sidan tycker jag om när man inte stämplar så rakt utan lite snett och busigt.
Här är lite olika sätt man kan använda dem på


Först har jag använt dem i det här minialbumet som är i storlek 6x6 (dvs 15x15 cm). Ni vet sådana där söta små bokstavsstickers på rutor, har man små bokstavsstämplar kan man göra sina egna väldigt enkelt. Jag har gjort en del av min journaling i minialbumet på det sättet, med hjälp av Artemio-stämplarna.


Här är ännu en 6x6-sida, här har jag stämplat på bandet för att förstärka temat på layouten samt ett ord i journalingen för att verkligen poängtera hur mycket havet betyder för mig.
Jag gillar element som sticker ut från sidorna och med små bokstäver kan man stämpla på tex en tab.

Här har jag stämplat en del av titeln/journalingen med Artemio-stämplarna. Layouten är i storlek 12x12
Stämplarna är perfekta till kort av olika slag.
Och till sist ännu ett minialbum, detta i storleken 12x17 cm. Jag har stämplat överskriften i journalingen på var sida med stämplarna och sedan skrivit resten för hand. Jag tycker om att blanda versaler och gemener för ett mer livfullt resultat.

Ja, det var lite om hur man kan använda de här små härliga bokstavsstämplarna. Du kan säkert komma på minst tio ytterligare sätt om du väl köper dem, det kan jag lova. De finns självklart att köpa på Papp och scrap.

Om du har frågor om min minidemo kan du maila mig på designteam@pappochscrap.se ./ Maria


Jag scrappar för att: (Rosario)

Här kommer mitt bidrag till månadens tema, att SCRAPPA UTAN FOTO.Cardstock: PWL- Battenberg
Papper: Prima Prima Whisper 1 Flutter och Prima Whisper 5 Secrets
Dekoration: Blommor från youdo  Flower Collection Frappochino, Scrappers Floss brunplastringar dia 15 mm silver,   American Craft Brads - Large, PewterPlastberlock 5-15 mm, det stora hjärtat i mitten är gjord av kakservetter hjärtformad
Text: Center of attention - Jet och dom små lapparna är skrivna med skrivaren
Myror och små hjärtan är från quickutz.


För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

Rosario


DT-layout med Creative imaginations - Maria

Jag har skapat min första DT-layout för Papp och scrap och vilken utmaning, att scrappa utan foton!
Jag har funderat massor på vad jag skulle göra men så damp kitet ner här med bland annat de underbara papperna från Creative imaginations och bladen från Prima och jag visste direkt att jag ville scrappa om hur mycket jag gillar hösten.
Jag ritade ett träd på frihand och klippte ut och sedan chalkade jag löven för att få lite höstkänsla. Titeln är också handritad och utklippt, det prickiga, vackra pappret heter Lucky - paper blue dot och baksidan är härligt blommig, ni kan se det sticka fram bakom journalingpappret.
En nameplate och det vackra bandet tillsammans med blomman fick hjälpa till att få fram den rätta stämningen.

Cardstock: Bazzil Pinecone
Papper: Creative imaginations Spirit - notebook paper Dark neutral, Lucky - paper blue dot, Lucky - paper floral Brown
Dekorationer: Prima artful leaves, blommor från YouDo, organzaband, beslag, bokstavsstämplar från Artemio, fluid chalk
Text: Zigwriter, brun

Har du några frågor om layouten är du välkommen att maila mig på designteam@pappochscrap.se

/Maria

MiniDemo - CHALK / Petra

Jag misstänker att de flesta scrappare och kortmakare är ganska vana vid CHALK. Ofta, kan jag tänka mig, är det ett av de allra första ord i scrapvärlden man lär sig. För mig var det också en av de första sakerna jag köpte för att känna mig som en "äkta" scrappare.
CHALK är egentligen krita och då mer som skolkritor till konsistensen. Det finns också FLUID CHALK, som är skolkrita i lite mer flytande form.CHALK används nog mest för att förhöja kanterna på ett papper, antingen ett mönstrat eller kanske runt ett stämplat motiv. Jag använder ofta 2 nyanser, för att förhöja effekten ännu lite till. Oftast blir det 2 olika nyanser av brunt, men ganska ofta också rosa/brunt. SUPERSNYGGT!
För att "skita ner" pappret olika mycket, krävs olika lutning på din CHALKdyna när du drar den mot pappret. En väldigt plan dyna ger mer smutslik effekt, medan en väldigt upprätt dyna ger ett tunt streck av färg. 
Tänk också på att du kan skapa en annan effekt om du river pappret först.  Torra CHALKS lämpar sig också för att färglägga dina stämplade motiv. Fördelen med dessa TORRA CHALKS, är att du kan sudda bort sånt som du målar fel med ett vanligt suddigum.De flytande CHALKEN fungerar också alldeles utmärkt att använda som stämpeldyna, dvs till att stämpla motiv eller bokstäver.
Varför inte stämpla ditt motiv 2 gånger med olika nyans?!Jag använder mina CHALKS välidigt ofta för att färglägga chipboardfigurer. Börjar oftast med att måla min chipboard i vit akrylfärg, men använder sen CHALKSEN för att få den egentliga färgen på.VÅGA PROVA!! Precis som jag skrev, behöver man inte ha 2 nyanser av samma färg (om man vill ha 2). Prova 2 olika färger också.

För eventuella frågor om min minidemo, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

Tävling - scrappa utan foto

Nu presenterar jag, Maria, den spännande septembertävlingen  och den går ut på att scrappa utan foto. Svårt? Tja, lite men visst är det en spännande utmaning?! Självklart får man även vara med och tävla som kortmakare, då gäller det att skapa ett kort utan stämpelmotiv.


Skapa din layout/kort och låt kreativiteten flöda. När du skapat klart ditt alster är det fritt att ladda upp på din blogg och gallerier. För att deltaga i tävlingen måste du lämna en kommentar till detta inlägg med tillhörande länk med bilder av ditt alster.
Har du ingen blogg går det bra att mail mig bilden till tavling@pappochscrap.se, så fixar jag det!


Bidragen kommer allt eftersom de lämnas in att kunna beskådas i våran tävlingsbidragsblogg!

Sista tävlingsdag är måndagen den 15 september.

1:a pris ett kit till ett värde av 200 kr.
2:a pris ett kit till ett värde av 100 kr.
3:e pris ett kit till ett värde av 50 kr.

Vinnarna utses av Rosario och designteamet.

Lycka till! / MariaMånadens tema - SCRAPPA UTAN FOTO

Jaha, så var det redan dags för 1 september. Otroligt så fort tiden går. Som vanligt betyder en ny månad också att vi har ett nytt tema, vilket denna gång är SCRAPPA UTAN FOTO eller SCRAPPA UTAN STÄMPEL om man är kortmakare.

Att scrappa utan foto kändes verkligen inte som ett lätt tema för mig, eftersom det alltid är fotona som styr mina LO's. Den här gången fick jag tänka tvärtom.
Det blev en LO som handlar om mitt smeknamn på mina barn. Eftersom det är texten som ska vara i fokus, ville jag på något sätt förhöja den och då kom jag på att skapa en stor tag som jag dekorerade med gnuggisar. Underbara papper från 7 gypsies hjälper till att skapa helheten.Cardstock: Bazzil Orange Peel Olive
Papper: 7 gypsies Nottinghill -- Kensal och Victoria
Dekoration: Prima Artful Leaves, Blommor från YouDo, Änglavingar, gnuggisar från Heidi Grace och stickles
Text: Handskrivet med ZigJournal&Title penna (brun)

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

RSS 2.0